Gevels Impregneren

Om gebouwen minder gevoelig te maken voor weersinvloeden en andere factoren waarvan de look & feel van de gevel achteruitgaat, zijn wij een groot voorstander van het impregneren van gevels. Wanneer wij dit doen, behandelen we de buitenmuur op zo’n manier dat het geen water meer kan opnemen. Het mooie hiervan is dat de gevel nog wel in staat is om vocht van binnen naar buiten af
te voeren.

Waarom u uw gevel vandaag nog wilt laten impregneren

Het impregneren van uw gevel brengt veel voordelen met zich mee. Na de behandeling heeft u:

  • Geen vocht meer in het minerale oppervlak van uw gevel
  • Geen vervuiling van de gevel op de korte termijn
  • Minder last meer van de groei van algen en mossen op het gebouw, aangezien de gevel
    daarvoor te droog zal zijn
  • Geen risico meer op vorstschade door water van buitenaf (mits het voegwerk in orde is)
  • Een aanzienlijk verbeterde isolatie van uw gevel

Voorbereiding van gevels impregneren

J&G impregneert gevels via een lagedruk-vloeimethode met een water gedragen ‘Impregneer’. Dit product is op waterbasis én geurloos samengesteld, waardoor het slechts een minimale impact op het milieu heeft.

Maar voordat we aan de slag kunnen met de impregnatie van uw gebouw, moet de gevel eerst schoon zijn. Het verwijderen van algen, mos, vet en ander vuil doen wij via een methode van Gevelreiniging die het best van toepassing is op de ondergrond waarop we werken. Denk aan Wervelstralen, Stoomreiniging of reiniging met Softwash.

Vochtproblemen voorkomen

Om vochtproblemen te voorkomen, raden wij aan om uw gevel en het voegwerk goed in de gaten te houden. Voorkomen is immers beter dan genezen! Zorg ervoor dat de afwatering rond het huis goed geregeld is en dat kapotte dakgoten direct worden gerepareerd.