Gevelreiniging

De look & feel van uw pand wordt voor een groot deel bepaald door de gevel. Een schone, goed onderhouden gevel straalt nu eenmaal veel meer uit dan een verweerde of beschadigde variant. Wij raden u daarom aan om het onderhoud van uw gevel door een specialist uit te laten voeren.

Gevelreiniging van J&G

Maar wat houdt gevelreiniging precies in? Wanneer we gevels reinigen, verwijderen we verwering, witte uitslag, vergipsing en ander vuil op professionele wijze van uw gebouw. Deze schoonmaakacties kunnen op verschillende manieren uitgevoerd worden.

Wij gaan altijd op zo’n manier te werk dat we de ondergrond nooit beschadigen. Dit doen we door goed te kijken naar het oppervlak, het materiaal en de verschillende mogelijkheden bij een specifieke klus. De methodes waar wij mee werken zijn Wervelstralen, Stoomreiniging en Reiniging met Softwash.

Wervelstralen

Bij Wervelstralen werken we met een lagedruk-rotatiewervel. Deze vorm van reinigen voeren we uit met de zogeheten hydropneumatische-lagedruk-rotatie-werveltechniek. Hierbij ontwikkelt een lagedruk-rotatie-wervelstraal zich in een speciaal hiervoor geconstrueerde spuitkop. De rotatiewervelstraal bestaat uit een mengeling van lucht, granulaat en water.

De spuitkop dwingt de stralen tot een roterende beweging, waardoor een wervel ontstaat. Hierdoor vormen zich een soort luchtkussens (‘luchtgommen’) aan het te reinigen oppervlak, die de verticale beweging ombuigen naar een horizontale, slijpende en gommende beweging. De ombuiging zorgt ervoor dat de inslagkracht van het straalmiddel tot nagenoeg nul wordt gebracht, waardoor het onmogelijk is om beschadigingen aan het oppervlak aan te brengen.

Kwetsbare patinalagen (bak-lagen van de steen) worden om die reden vaak met wervelstralen schoongemaakt. Daarnaast is deze reinigingstechniek een milieuvriendelijke optie met een optimaal resultaat.

Stoomreiniging (hogedrukreiniging)

Gevelreiniging met stoom is een zeer effectieve en veilige techniek om gevels te reinigen. Bij stoom reinigen maken we, u raadt het al, gebruik van stoom. We werken met een hogedrukreiniger die een maximale druk van 120 bar heeft en die niet warmer wordt dan 140 graden Celsius.

Voor zowel particulieren als bedrijven is gevelreiniging belangrijk. Een schone gevel zorgt tenslotte voor een frisse uitstraling en een betere staat van de gevel. Dit leidt vervolgens weer tot een verhoogde waarde van uw pand. Ook voorkomt gevelreiniging toekomstige schade, zoals scheuren
in de gevel of vochtplekken in uw pand of woning. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw bezit. Gevels schoonmaken met stoom is een ruim inzetbare methode. Bovendien is het uiterst veilig én milieuvriendelijk.

Softwash (lagedrukreiniging)

We kunnen niet in alle gevallen gebruikmaken van Wervelstralen of Stoomreiniging om oppervlakken schoon te maken. Zo zijn er bepaalde ondergronden of verweringen die een andere aanpak nodig hebben. Wij zijn groot fan van reinigen met Softwash Lagedrukreiniging. Softwash is een reinigingsmethode waarbij we gebruikmaken van lagedruk en biologisch afbreekbare chemicaliën. Met deze methode worden schimmels, algen, organische vervuiling, mos, bacteriën en ander vuil aangepakt en dit zorgt ervoor dat het te reinigen oppervlak weer grondig schoon wordt.

Door de lage druk ontstaat er geen kans op schade aan het te reinigen oppervlak. Een ander groot voordeel is dat de vervuiling bij de wortels wordt aangepakt, waardoor het te reinigen oppervlak wel drie tot vijf keer langer schoon blijft.

J&G voert Softwash Lagedrukreiniging uit in samenwerking met Kroon Schoonmaakleverancier.